Architect

Architect

“De woningen van Quattro liggen aan een mooie laan met grote volwassen bomen. Het is een bijzondere plek; zo midden in een bestaande, maar compleet vernieuwde wijk”, vertelt Jeroen Simons, architect en partner bij Inbo, enthousiast. Ook over de gebouwen kan hij aanstekelijk vertellen. “Op de uitstraling ervan ben ik het meest trots: warm, dankzij een rode baksteen, en alle woningen hebben iets bijzonders. Ik denk dat het zeer aantrekkelijke gebouwen zijn om in te wonen.”

Stadsbungalows en stadswoningen

“De 6 stadsbungalows liggen bijvoorbeeld in de luwte, met grote tuinen op het zuidoosten. Dat is echt een kwaliteit die we konden realiseren. Ook zijn deze woningen breed van opzet: zo rond de 8.50 meter. De stadswoningen hebben weer andere voordelen, zoals een leuke manier van stads wonen. Bewoners krijgen een eigen voordeur aan de straatkant, maar de woonkamer zit op de eerste etage. Hierdoor hebben ze net wat meer privacy en natuurlijk schitterend uitzicht op de groene Meppelweg. Bovendien is er aan de zonzijde een ruim terras over de volle breedte. Verder is de benedenruimte multi-inzetbaar. Hier kun je een werkplek in huis realiseren, maar ook een grote eetkamer of bijvoorbeeld speelkamer.”

Appartementen

“De appartementen zijn eveneens royaal opgezet. En, wat ik erg leuk vind, we hebben de galerij een grote mate van comfort meegegeven. Bewoners komen via de lift uit in een mooie hal met veel glas, waarna slechts drie voordeuren aan een korte galerij liggen. Elke voordeur ligt in een beschutte nis. Samen met de betonnen sierelementen oogt dit totaal anders dan bij appartementen zoals we die traditioneel kennen.

Prachtig contrast

“Ik denk dat iedereen zich in Quattro thuis zal voelen: de uitstraling is zoals gezegd warm. De rode baksteen contrasteert prachtig met de betonnen sierelementen die extra wit zijn gemaakt met titaandioxide. Andere kwaliteiten van de gebouwen zijn de hoeveelheid parkeerplaatsen en ruime bergingen op maaiveldniveau, ideaal voor fiets of bijvoorbeeld scooter. Ook is in de woningen gekozen voor duurzaam materiaal, hoogwaardige isolatie en vloerverwarming. Ja, je kunt wel zeggen dat ik erg trots ben op dit project.”

Ir. Jeroen Simons
architect bna en partner bij Inbo